Promišljanja

Rasim Pršte u Čapljini predstavio knjigu aforizama ''Vječiti optimist''

Kultura / Flash | 17. 04. 2014. u 09:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj dvorani kina ''Mogorjelo'' u Čapljini autor Rasim Zlatan Pršte predstavio je sinoć zbirku aforizama i drugih promišljanja pod nazivom ''Vječiti optimist''.

Inače, ovo je četvrta knjiga ovog autora, koji iza sebe ima knjigu poezije ''Vječnost nade je tuga'', te knjige aforizama i drugih promišljanja ''Trčeći za pužem'' i ''300 na sat''.

Rasim je Čapljinac koji živi i stvara u Sarajevu, a koliko poštovanje ima kod svojih sugrađana pokazalo se sinoć kada se u kinu tražila stolica više.

''Sam naslov knjige djeluje optimistično ,ali iza tog vječitog optimizma stoji ona druga strana medalje, a ona glasi 'mi smo vječiti optimisti' ,dakle mi smo vječito u nekim problemima, pa eto od tuda taj optimizam.

Bez obzira na probleme moramo zauzeti stav da nema predaje bit će bolje. Pisati i izdavati knjige nije nimalo zavidan položaj, što bi kazao Andrić, ali svaki kreativan napor mislim da je utjeha više za onoga koji potpisuje bilo koju knjigu'', govori Pršte za Bljesak.info

On je naglasio kako je sinoć na promociji bio jedan od najsretnijih ljudi na svijetu, jer je iskusio dostojanstvo vedrine životne radosti i dostojanstvo životnog zanosa posustalog inače u ovim vremenima

''Istinsko zadovoljstvo onoga koji je napisao je još veće ako može sa nekim podijeliti. Na promociji je bilo i suza, bilo je izvanrednih stihova mojih prijatelja pjesnika mojih večerašnjih gostiju, i ja sam listajući njihove knjige zaista uzdrman, odnosno emotivno sam prihvatio takvu vrstu kušnje i meni je drago da su me prihvatili, prije svega iskreno jer sam zaista i pokušao biti do kraja iskren i nije mi žao zbog tih suza.

I na kraju Čapljincima hvala do neba, uz poruku da je sve ovo jedna obaveza više za mene da idući put bude jednako ili možda još prisnije ,još prijateljskije i još bolje'', poručio je Pršte.

Večer su kazivanjem svojih stihova uveličali čapljinski književnici Dušan Musa, Jozo Jakiša i Ljubo Krmek, za glazbeni dio programa pobrinuli su se Josip Pjevac i Đani Hot, dok je vicevima publiku nasmijao Miro Butigan.

Kada nezaposleni Bosanci i Hercegovci traže posao, oni to rade ne birajući sredstva: Najprije radno mjesto, nakon kratkog vremena hoće i plaću, pa onda nekakve doprinose, i koješta drugo. Koji predumišljaj!?
Kopirati
Drag cursor here to close