Međunarodni susret

Puhački orkestri ''razdrmali'' središte Čapljine i oduševili koncertom

Kultura / Flash | 20. 07. 2015. u 15:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvuci limene glazbe ''razdrmali'' su jučer stanovnike gradskog središta u Čapljini, odnosno ulica od kolodvorskog trga pa sve do Trga kralja Tomislava.

Radi se o manifestaciji ''Susret prijateljskih puhačkih orkestara'', u sklopu koje su tri puhačka orkestra napravila promenadu ulicama grada, nakon čega su se predstavili okupljenima na Trgu kralja Tomislava.

Notama su se publici predstavili HKUD ''Seljačka sloga'' Trebižat, a uz domaćina tu su bili i ''Glazba'' iz Stona iz Hrvatske te Gradski orkestar ''Morahalom'' iz istoimenog mjesta u Mađarskoj.

Sve se odvijalo u sklopu obilježavanja 90. obljetnice postojanja i rada HKUD-a ''Seljačka sloga'' Trebižat, a ovaj događaj prvi je u nizu u sklopu ove velike proslave.

Završni čin bio je cjelovečernji koncert na Domu kulture u Trebižatu, a posjetitelji su uživali u koncertu koji je trajao nešto više od sat i pol.

Kako je za Bljesak.info rekao predsjednik HKUD-a ''Seljačka sloga'' Trebižat, pored ovog događaja program obilježavanja 90. rođendana društva bit će do kraja ljeta obilježen mnogobrojnim kulturno-zabavnim manifestacijama.

Kopirati
Drag cursor here to close