Pozorište lutaka

Premijera predstave ''Ledeno srce'' u Mostaru

Kultura / Flash | 01. 07. 2014. u 11:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozorište lutaka Mostar najavljuje još jednu premijeru, predstavu ''Ledeno srce'' njemačkog autora Wilhelma Hauffa. To je životna priča siromašnog ćumurdžije Petra Munka, priča o odabiru životnog puta i održivosti ljudskih moralnih i duhovnih vrijednosti.

Ovu priču djeci će, zajedno sa lutkama, ispričati glumci Pozorišta lutaka Igor Vidačković, Nedžad Maksumić, Serđo Radoš, Diana Ondelj Maksumić i Nermina Denjo na čelu sa višestruko nagrađivanim bugarskim rediteljem Todorom Valovim.

Kreaciju lutaka i scenografije uradila je Stefka Kjuvlieva, a glazbu komponirao Plamen Mirčev Mirona. Prijevod sa bugarskog uradila je Milica Redžić Vulević, studijsku glazbu Atilla Aksoj, a dizajn plakata i afiše mostarska umjetnica Maja Rubinić.

U ovom međunarodnom projektu imena i dosadašnji rad svih angažiranih umjetnika, kao i brojni uspjesi i nagrade koje je posljednjih godina zaslužilo Pozorište lutaka Mostar, garantiraju izuzetno kvalitetnu i visoko estetiziranu i stiliziranu produkciju, na najvišoj europskoj razini, navodi se u priopćenju.

Predstava je za djecu uzrasta starijeg od pet godina, kao i za odraslu publiku.

Premijera će biti u četvrtak, 3. srpnja u 20 sati na Velikoj sceni Pozorišta lutaka.
Pretpremijera je u srijedu u 19,30 sati, a prva repriza u nedjelju 6.7. u 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close