Književna večer u Stocu

Predstavljene knjige Ljube Krmeka, Ružice Bošković i Petre Šiljeg

Kultura / Knjige | 17. 07. 2012. u 10:49 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Matice hrvatske ogranak Stolac u parku kod Osnovne škole u Stocu sinoć su predstavljene dvije knjige. Riječ je o zbirci pjesama ''Grudina“ autora Ljube Krmeka i romanu ''Izgubljeno - nađeno“ mladih autorica Ružice Bošković i Petre Šiljeg.

Zbirka pjesama pod nazivom ''Grudina'' peta je po redu knjiga čapljinskog književnika Ljube Krmeka, koji je istaknuo kako mu je posebno zadovoljstvo ovu knjigu predstaviti upravo u Stocu. O zbirci pjesama govorio je Srećko Marijanović.

Mlade autorice Ružica i Petra kazale su kako su zajedno nadošle na ideju da radnju romana pišu na način da jedna piše s gledišta brata a druga sa gledišta sestre, te da na taj način nižu poglavlje za poglavljem knjige koja govori o ratu.

O njihovom književnom prvijencu govorio je Stjepan Šešelj, koji je rekao kako ovo djelo ima posebnu važnost jer je zajedničko djelo dviju autorica koje su u njega ugradile zajedničku ljubav prema književnosti, a što je ujedno odlična poruka kako ljudi zajedničkim snagama mogu napraviti velike stvari.

Kopirati
Drag cursor here to close