Narodno pozorište

Predstava 'Hotel Plaza' – nije u New Yorku, jest u Mostaru!

Kultura / Flash | 08. 06. 2017. u 11:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 9. 6. u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar bit će izvedena višestruko nagrađivana komedija “Hotel Plaza” američkog dramatičara Neila Simona u režiji Admira Glamočaka. Ne morate otputovati do New Yorka da biste vidjeli šta se događa u Hotelu Plaza u NewYorku – dovoljno je da u petak u 20 sati dođete u Narodno pozorište Mostar.

A onda ćete u Hotelu Plaza upoznati tri para, tri ljubavne priče, vidjeti tri percepcije ljubavi. I pokojeg ljubavnog uljeza.

Uz zanimljive obrate i dinamičnu glumačku igru, sigurno će vas zabaviti i nasmijati, potaknuti da razmislite. Predstava nagrađivana na festivalu komedije “Mostarska liska”, na Pozorišnim / Kazališnim igrama u Jajcu, na “Osmijehu Sarajeva” – sve za sjajna glumačka ostvarenja (Jasna Žalica – dvije nagrade, Maja Zećo i Emir Sejfić). Komedija koja osvaja nagrade – uvjerite se zašto.

U predstavi Narodnog pozorišta Mostar na sceni gledajte sjajne gostujuće glumce Jasnu Žalicu i Admira Glamočaka te članove ansambla Narodnog pozorišta Mostar: u predstavi igraju Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Fatima Kazazić i Saša Oručević. Sjajnu kostimografiju i scenografiju potpisuje Amra Zlufikarpašić. Predstava o prolaznosti, vremenu, starenju, ljubavi; zabavna i duhovita. Podsjeća nas na naše snove i pitanje koje ne smijemo zaboraviti postavljati sebi: Jesmo li sretni?

Portal Bljesak.info je u suradnji s Narodnim pozorištem tri čitatelja nagradio s po dvije ulaznice za predstavu. Ulaznice su osvojili Kristina Čović, Dario Brajković i Gordana Krčum.

Cijena ulaznice je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom. Rezervacije na broj 036/550-128, mail: [email protected] i porukom u inbox na FB stranici NPM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close