KRESIVO

Pozorište lutaka otvara Festival dječije umjetnosti u Sarajevu

Kultura / Flash | 29. 04. 2016. u 09:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava KRESIVO Pozorišta lutaka Mostar, nastala prema bajci H.K.Andersena u režiji gosta iz Bugarske Slavča Malenova, otvorit će Festival dječije umjetnosti (FEDU) koji se održava u Sarajevu od 2. do 8. svibnja.

Ovaj međunarodni festival zamišljen je kao spoj igre, edukacije, obrazovanja, književnosti, teatra za djecu i glazbenih programa.

Festival je natjecateljskog karaktera, a odabrane su predstave za djecu i mlade iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, te šest glazbenih zborova koji se natječu za izabranu autorsku kompoziciju, a Festival je raspisao i natječaj za najbolju suvremenu bajku.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad.

Festival ima za cilj da se kreativnim snagama odupre banalizaciji programa za djecu i da najmlađoj publici ponudi samo najbolje programe iz regije.

Inače, predstava KRESIVO Pozorišta lutaka Mostar do sada je dobila brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, među kojima treba istaći i Gran Prix za najbolju predstavu na Festivalu LUT FEST u I.Sarajevu.

Predstava će biti odigrana u sarajevskom Pozorištu mladih 3. svibnja sa početkom u 11 sati.

Ulaz na sve programe Festivala je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close