Radovi amatera

Posušje: Kreativni radovi predstavljeni na Sajmu umjetnosti

Kultura / Flash | 11. 08. 2016. u 06:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na gradskom posuškom trgu održan je Sajam umjetnosti - prvi u ovom gradu, ali i šire. Mladi organizatori okupljeni u Udruzi Epsilon htjeli su javnosti predstaviti kreativne radove amatera umjetnika - i uspjeli su.

Bruno Penava predsjednik je Udruge Epsilon. Kaže kako su htjeli Posušju dati nešto posebno. Objašnjava kako je projekt tehnički bio jako složen - s binama, reflektorima, svjetlima, diodama, rampama, javlja Federalna.ba.

Pred nekoliko stotina ljudi, Sajam je počeo predstavom „Vidi ih kako se ljube“. Mladi glumci - svaki od njih u predstavi bavi se jednom umjetnošću - na dojmljiv način opisali su izazove s kojima se danas susreću umjetnici. Je li danas baš sve umjetnost i koje su njezine granice - gledatelji su mogli sami zaključiti.

Pod svjetlima zablistali su kreativni radovi. Slikari, kipari, fotografi - izložili su svoja djela. Na Trgu se čitala i književnosti.

Poruku su posjetitelji shvatili - svatko za sebe. No, mogla bi se izvući jedna, zajednička svima - da je umjetnost živa i živi, i poslije života!

Kopirati
Drag cursor here to close