28.svibnja

Počinje VIVA film festival religijskog, ekološkog i turističkog filma

Kultura / Flash | 27. 05. 2015. u 16:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kinu Cinema City, uz brojne autore i goste iz svijeta filma, 28.svibnja , otvara se Prvi VIVA Film festival dokumentarnog religijskog, ekološkog i turističkog filma. Tom prilikom bit će upriličena i bh. premijera prvog 3D balkanskog igranog filma “Peti leptir”, srbijanskog redatelja Milorada Milinkovića.

Prvi VIVA film festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, a pored Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH, podržale su ga i brojna ministarstva, organizacije i udruženja iz BiH. Povod za organizaciju Festivala jesu pitanja iskonskih ljudskih vrijednosti, suživota i, u tom svjetlu, sve aktualnija pitanja biološkog opstanka na planeti.


Od 28. svibnja do 30.svibnja u tri festivalska grada: Sarajevo (Bosanski kulturni centar Sarajevo), Vareš (Stara crkva) i Kakanj (Dom kulture), istovremeno će biti upriličene besplatne projekcije 99 filmova, po 33 iz kategorija religije, ekologije i turizma.
Na konferenciji za novinare koje će biti održana u malom salonu kina Cinema City, istog dana, 28.05.2015. godine, sa početkom od 14 sati, Ratko Orozović, umjetnički direktor i članovi Savjeta predstavit će festivalski program, partnere i prijatelje Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close