Veteran stand-up komedije

Peđa Bajović nastupa u Mostaru s predstavom o jugonostalgiji i jugofobiji

Kultura / Flash | 27. 11. 2014. u 09:13 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći regionalni stand-up komičar, Peđa Bajović dolazi u Mostar sa svojom prvom tematskom predstavom na temu jugonostalgije i jugofobije.

Ovogodišnji dobitnik Adria Comedy Awards za najboljeg veterana stand-up komedije, rođen je u Crnoj Gori, odrastao u Srbiji, po vlastitom je izboru i Bosanac i Hercegovac (s četvorogodišnjem mostarskim stažom, kao tadašnji pitomac vojne gimnazije) i vlasnik hrvatskog državljanstva. Pedja Bajović je kulturološki, htio on to ili ne – Jugosloven. Upravo zato je svojevremeno kao svoju prvu tematsku predstavu stand-up komedije napravio ovu i dao joj podnaslov "Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije".

''Ono što je činjenica je da kada se govori o Jugoslaviji i ovim njenim ostacima danas - niko nije ravnodušan! Reakcije su i nostalgične ili na granici kliničke fobije. Je se lično i osobno nalazim negdje između, a sve to mi je ponajviše smiješno!'', kaže Pedja Bajović.

U dva sata ove predstave, publika će moći u interakciji s Peđom proći neka pitanja vezana za ovu temu. Kako je najavljeno, ovo nije nikakva priča o prošlosti, već je puno više vezana za današnje vrijeme. To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim 'našim prostorima', u 'regiji' ili 'regionu', Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji…uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… itako dalje sve do nepriznatog Plutona. Stoji u opisu ove predstave.

Predstava stand-up komedije S NOGU* (*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) održat se u subotu 29. studenog, na Dan bivše Republike, u Clubu Aleksa u 21.00 sat. Ulaznice po cijeni od 5 KM se mogu rezervirati putem broja telefona 062/ 156 421.

Kopirati
Drag cursor here to close