Ljubitelj nogometa

Papa ne gleda nogomet, ali mu Švicarska straža nosi rezultate

Kultura / Vjera | 26. 05. 2015. u 13:36 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo potvrdio je u intervjuu argentinskom listu svoju reputaciju ljubitelja nogometa, iako ga ne gleda na televiziji, ali mu rezultate redovito dojavljuju pripadnici njegove Švicarske straže.

Radio Vatikan objavio je intervju u ponedjeljak, dan nakon što je izašao u listu La Voz de Puebla, dnevniku iz Tres Arroyosa, predgrađa njegovog rodnog Buenos Airesa, prenosi Hina.

Upitan koliko prati svoj omiljeni klub Atletico San Lorenzo de Almagro, koji se natječe u prvoj argentinskoj ligi, Papa je odgovorio:

"Švicarska straža mi svaki tjedan donosi rezultate i tablicu". Papa ne gleda televiziju od 1990., poštujući zavjet koji je dao Djevici Mariji i čita samo jedne novine, talijanski dnevnik La Repubblicu, ali ne više od deset minuta dnevno.

Argentinskim novinarima je otkrio i da spava šest sati noću, od 22 sata do 4 ujutro, plus 40 minuta do sat vremena drijemanja popodne.

Rekao je i da mu nedostaju mirne šetnje gradom i priznao da baš ne poštuje protokol.

Priznao je i da mu neke stvari tjeraju suze na oči - ljudski snovi, tragedije imigranata, progon kršćana na Bliskom istoku, bolesna djeca i zatvori, ali naglasio je da ne želi izgubiti pribranost u javnosti. "Nikad ne plačem javno. Dvaput sam bio na rubu, ali sam se uspio suspregnuti", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close