Rat za interes

Papa Franjo: Svijet je u ratu, ali ne u ratu religija

Kultura / Vjera | 27. 07. 2016. u 15:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo rekao je da je svijet u ratu, ali je pri tome naglasio da se ne radi o ratu religija, javlja agencija Anadolija.

Papa je razgovarao s novinarima u avionu tijekom svog leta iz Rima za Poljsku, gdje je počeo svoju petodnevnu pastoralnu posjetu povodom Svjetskog dana mladih 2016.

Upitan o ubojstvu 85-godišnji svećenika jučer u crkvi u Normadiji, papa Franjo je rekao:

"Prava riječ je rat. Da, to je rat. Taj sveti svećenik je umro u trenutku kada je nudio molitvu svima u crkvi. Samo želim da pojasnim, kada govorim o ratu, stvarno govorim o ratu, ratu iz interesa, za novac, za resurse... Ne govorim o ratu religija, religije ne žele rat. Drugi žele rat."

Ranije je poljski ministar unutarnjih poslova Mariusz Blaszczak najavio kako će papinu posjetu Poljskoj osiguravati više od 39.000 policijskih i drugih sigurnosnih službenika.

Tijekom posjete jugu Poljske, koja će trajati do nedjelje, planirane su otvorene mise i molitve sa oko 1,5 milijuna sudionika Svjetskog dana mladih u Krakovu. U sklopu posjete Franjo će obići bivši nacistički koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau i najveće poljsko svetište Jasna Gora.

Kopirati
Drag cursor here to close