Vitez

Ovacije na premijeri predstave ''Bal lopova''

Kultura / Kazalište | 25. 04. 2014. u 10:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, "Bal lopova", premijerno izvedena u četvrtak navečer, privukla je više od 300 posjetitelja te do kraja napunila kazališnu dvoranu u Vitezu.

Novi kazališni uradak ponajboljeg amaterskog kazališta u BiH oduševio je publiku, koja je u više navrata tijekom predstave pljeskom nagradila mlade viteške glumce, a na koncu ih pozdravila i višeminutnim ovacijama.

- Oduševljen sam premijerom i reakcijom publike. Predstavu smo pripremali pet mjeseci i premijera je vrijedila svake sekunde naših proba. Sav trud došao je na naplatu i s nestrpljenjem čekamo nove nastupe - kazao je nakon predstave Ivan Blaž, petnaestogodišnji glumac u predstavi.

“Bal lopova” komedija je, praćena glazbenim efektima, uz koje mladi glumci pokretom, mimikom i u konačnici glumom iznose snažnu poruku igrajući duhovite karaktere. Svaki lik u predstavi svojom igrom doprinosi krajnjem zaključku.

- Odigrali smo jednu odličnu predstavu, u kojoj su svi glumci bili na visokoj razini. Čestitam našim glumcima na krasnom nastupu, a posebno želim istaknuti i svoju asistenticu, Mirnu Matković, koja je i glumila u predstavi - kazao je Marko Mirković, dvadesetogodišnji redatelj predstave "Bal lopova".

Predstava je izvedena u sklopu obilježavanja Dana općine Vitez, a s obzirom na interes i reakciju publike vjerojatno će uskoro biti izvedena i repriza.

- Odlične reakcije pristižu sa svih strana. Ponosan sam na svoju ekipu koja je radila na ovoj predstavi, predvođenu redateljom Markom Mirkovićem. Usprkos užasno lošim uvjetima u kojima radimo, uspjeli smo stvoriti još jednu fantastičnu predstavu koju ćemo nastojati igrati što više. Tijekom svibnja bismo definitivno trebali reprizirati predstavu - kazao je voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević.

U predstavi "Bal lopova" igraju: Matea Bošnjak, Ivan Blaž, Marin Maros, Mirna Matković, Paula Radić, Anđela Mišković, Marija Gudelj, Paula Grebenar, Jelena Banović.

Za glazbene efekte u predstavi zaslužan je Slaven Čalić, a tehničku potporu čine Nataša Todorović i Nataša Krišto. Fotografiju je uradio Filip Šarić, grafičku pripremu Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Kopirati
Drag cursor here to close