vizart film

Otvoren natječaj za prijavu ideja na temu “Filming the Other”

Kultura / Film TV | 05. 04. 2015. u 09:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

VIZART FILM produkcija iz Banjaluke poziva mlade filmske autore da prijave svoje ideje na natječaj “Filming The Other” koji je otvoren 02. travnja i trajat će do 05. svibnja 2015. godine.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi mladi iz Bosne i Hercegovine starosti od 18 do 30 godina, a izabrani kanidati dobit će priliku da snime polusatne dokumentarne filmove u profesionalnoj produkciji uz stručnu podršku tima VIZART FILM-a koji će sa autorima raditi na razradi njihovih ideja, pripremama za snimanje i produkciji.

Ovaj natječaj je nastavak projekta “Filming the Other” koji je VIZART FILM realizirao tijekom prošle godine, a čiji je rezultat bio omnibus dokumentarac čija je premijera održana u veljači ove godine u Banjaluci.

Za razliku od prošle godine kada je tema bila kulturna različitost, ove godine naglasak će biti usmjeren na ranjive kategorije društva, marginalizirane i diskriminirane skupine.

Zadatak sudionika na natječaju je da popune jednostavnu online aplikaciju putem internet stranice www.filmingtheother.com, napišu sinopsis/scenarij i eksplikaciju za kratki dokumentarni film dužine do 30 minuta. Tema treba da odgovara ciljevima i idejama projekta “Filming The Other” i da podtiče izgradnju pozitivnog pogleda na društvenu različitost.

“Natječaj će biti otvoren do 5. svibnja, a sedam dana nakon toga izabrat ćemo dvije najbolje ideje čiji će autori dobiti priliku da snime kratke dokumentarne filmove. Izbor ćemo vršiti na osnovu kvalitete predloženih ideja i njihovog pristupa, a prilikom odabira finalista prednost mogu imati kandidati sa prethodnim iskustvom u dokumentarnoj formi. Sa izabranim autorima na razradi ideja radit će stručni tim VIZART FILM-a i naš poznati redatelj Dane Komljen”, rekla je Mirjana Milobratović, koordinatorica projekta “Filming the Other”.

Nakon razdoblja pripreme i razrade ideja mladi autori će ući u fazu produkcije koja će biti realizirana u razdoblju od srpnja do kolovoza 2015. godine. Sve troškove produkcije snosi organizator natječaja.

VIZART FILM produkcija iz Banjaluke provodi ove aktivnosti u sklopu projekta “Dijalog za budućnost”, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekt “Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku i izgradnju mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Kopirati
Drag cursor here to close