Kreativni dijalog

Otvoren natječaj za najbolji crtani strip i temi ''Nastripaj ljudska prava''

Kultura / Flash | 20. 11. 2014. u 15:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

TPO Fondacija iz Sarajeva u okviru projekta ''Inicijativa za kreativni dijalog i edukaciju'' raspisala je natječaj za najbolji crtani strip o temi ''Nastripaj ljudska prava''.

Natječaj je raspisan povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji će biti obilježen 10. prosinca, a pravo sudjelovanja imaju svi mladi iz cijele Bosne i Hercegovine u dobi od 15 do 21 godine.

Naglašavajući činjenicu da se ljudska prava krše svakodnevno, koordinatorica projekta, Melika Šahinović istaknula je da je kreativnost mladih ljudi najbolji način da se prikaže bh. stvarnost.

''Danas u demokratski uređenim zemljama škole, organizacije i institucije su nezamislive bez sadržaja o ljudskim pravima. Ipak, svjedoci smo mnogih povreda i kršenja ljudskih prava kako lokalno, tako i globalno, počevši od osnovnog prava na život, prava na spolnu ravnopravnost, prava na obrazovanje, religiju, politiku, slobodu izražavanja i slično '', navela je Šahinovićeva te dodala da će u okviru projekta biti održana promocija i izložba besplatnih stripova NIRA i Bauk FemiNauk u kojima će pobjednički radovi i biti objavljeni.

Cilj natječaja je da mladi otkriju svoju kreativnost i da kroz promišljanje svoje svakodnevnice predstave ljudska prava kroz umjetnost stripa.

Svi prijavljeni moraju biti državljani Bosne i Hercegovine, a svaki sudionik može poslati najviše jedan rad dimenzija A4, najviše na četiri stranice.

Strip može biti urađen klasičnim ili digitalnim tehnologijama, a u procesu izrade prijavljenog rada može sudjelovati više autora.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close