Pohvale i od Timesa

Oprah knjigu bh. autora izabrala za knjigu tjedna

Kultura / Flash | 18. 04. 2014. u 11:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kenan Trebinčević 1992. imao je 12 godina, živio je u Brčkom i bavio se karateom. U proljeće 1992. godine, kad je izbio rat, jedne večeri na vrata im je došao njegov obožavani trener karatea Pero, s kalašnjikovom u ruci, i rekao im: ''Imate jedan sat da nestanete ili ćete biti ubijeni''.

Obitelj se, ipak, uspjela spasiti i pobjeći u SAD. Dva desetljeća kasnije, Kenan se vraća u domovinu, zajedno s bratom i bolesnim ocem, s popisom stvari koje mora napraviti: suočiti se sa susjedom koji je pokrao njegovu majku posjetom mjestu gdje se nalazio koncentracioni logor gdje su bili zatočeni njegov otac i brat, ali i obilazak groba čovjeka koji ga je prvi izdao, svog trenera karatea, ne bi li se uvjerio da je stvarno mrtav.

Tekst u Slateu

Kratki je to sažetak memoarske knjiga “Bosanska lista” (Bosnia List) 34-godišnjeg Kenana Trebinčevića, a koja je krajem veljače izašla u izdanju Penguina. Trebinčević je knjigu napisao u suautorstvu s novinarkom Susan Shapiro, piše Jutarnji.hr.

Kenan Trebinčević u New Yorku radi kao fizoterapeut, a o memoarima su pisali brojni relevantni mediji od New York Timesa do BBC-a.

Oprah Winfrey, pak, knjigu je početkom ožujka izabrala za knjigu tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close