ogledi i eseji

Ogledne silnice: Nova knjiga Silvestara Ištuka

Kultura / Knjige | 14. 11. 2014. u 11:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova knjiga mostarskog pjesnika i aforističara Silvestara Ištuka, pod nazivom "Ogledne silnice" (ogledi i eseji), ovih je dana izišla iz tiska i vlastitoj autorovoj nakladi.

Knjiga je podijeljena u pet dijelova: I. Sloboda, II. Nasilje, III. Poroci, IV. Država i gospodarstvo i V. Škola i život.

U predgovoru ovoj knjizi njezin urednik Stjepan Galić napisao je kako su "Ištukove silnice književna prozna vrsta u kojoj su obrađene različite teme, u kojoj autor donosi svoj osobni stav, s osobnim izborom problema, vlastitim načinom izlaganja i zaključivanja. Za razliku od drugih, ovi Ištukovi eseji obogaćeni su autorovim ranije objavljenim pjesmama i aforizmima, ali i aforizmima i mislima drugih autora, filozofa, pedagoga, književnika..."

Silvestar Ištuk rođen je 1945. godine u Donjoj Drežnici kod Mostara, a po zanimanju je profesor pedagogije i sociologije, u mirovini. Za dvadeset godina rada do sada objavio šesnaest knjiga uključujući i ovu najnoviju. U tih šesnaest knjiga smješteni su aforizmi, zbirke pjesama, slikovnice, ogledi i eseji.

Knjigu je ilustracijama obogatio Ante Ivanković, a tiskao ju je Fram Ziral Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close