U TOMISLAVGRADU

Održana Zlatna harfa pod nazivom 'Radujmo se'

Kultura / Flash | 27. 05. 2015. u 16:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa Svetog Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu bila je danas domaćin susreta župnih dječjih zborova s područja Hercegovine za Zlatnu harfu pod nazivom "Radujmo se". Susret je započeo svetom misom u duvanjskoj bazilici, koju je predvodio duvanjski župnik fra Velimir Bagavac, nakon čega je uslijedio nastup trinaest dječjih zborova.

Svaki od zborova je izveo po dvije pjesme, a fra Velimir im je na samome kraju zahvalio i uručio prigodne plakate.

"Kao župnik duvanjske župe počašćen sam i zadovoljan što je naša župa bila domaćin dječjih malih zborova Hercegovine pod nazivom Zlatna harfa. Ove godine imali smo ih trinaest gdje je nastupilo oko 700 djece i malih pjevača", kazao je za Fenu fra Velimir.

Organizatorica Zlatne harfe za Hercegovinu i glavna promotorica susreta Slavica Kožul je ispred Vijeća franjevačkih zajednica Bosne i Hercegovine govorila o današnjem susretu dječjih zborova koji nije imao natjecateljski karakter već je zamišljen kao susret pjevanja i zajedništva.

"Na samom početku koje datira još od 1984. godine Zlatna harfa je birala pobjednike, a zbog same djece i njihovih osjećaja to je ukinuto čime se svake godine organiziraju samo susreti dječjih zborova koji služe promicanju liturgijske glazbe i odgajanja pjevača za crkvu u liturgijskom pjevanju", naglasila je s. Slavica Kožul.

Kopirati
Drag cursor here to close