Raguž & Barbarić

Odabran vizualni identitet Festivala klapske pisme Posušje

Kultura / Flash | 06. 05. 2014. u 10:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festivalski odbor Festivala klapske pisme Posušje jednoglasno je odabrano vizualni identitet festivala. Autor vizuala je poznati mostarski dizajnerski tim agencije SMART, Raguž & Barbarić design.

Kako se navodi u priopćenju organizatora, dizajneri su na vrlo jednostavan način u vizual, logo uvrstili sve zadane elemente: posuški stećak, klape, naziv festivala, stilistiku i originalnost.

Kao motiv s posuškog stećka uzeto je kolo, budući je to jedan od čestih motiva stećaka. Kolo kao takvo, prema suvremenim istraživanjima, može predstavljati i pjevačku skupinu, što je poveznica s klapama.

Geometrijska, gotska koncepcija, preuzeta od srednjovjekovnih majstora u stilu „slomljenog luka“, oštrih i preciznih bridova predstavlja tri povezane ljudske figure u dugačkoj, gotskoj odjeći. A to je na neki način povezano s gregorijanskim pjevanjem iz kojeg je i nastalo klapsko pjevanje.

Boja vizualnog identiteta također je pomno i originalno osmišljena. Smeđa boja, boja je fratarskog habita, kao još jednog od identiteta ovih krajeva, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close