Domazeti

Obilježeno deset godina rada Ekološke udruge Raška Gora

Kultura / Flash | 21. 09. 2014. u 20:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološka udruga za razvoj i očuvanje tradicije i okoliša Raška Gora, u nedjelju je obilježila deset godina postojanja i rada.

Na početku prigodnog programa položeni su vijenci ispred spomen obilježja poginulim braniteljima u Domazetima, nakon čega je u crkvi sv. Nikole Tavelića služena sveta misa za pokojne branitelje i članove Eko udruge.

Nakon toga je uslijedilo druženje žitelja Raške Gore, njihovih domaćina i članova Eko udruge u Etno domu ‘’Ante-Toni Pehar’’ koji je današnjim okupljanjem službeno stavljen u upotrebu. Etno dom nosi ime po pokojnom mostarskom glumcu porijeklom iz Raške Gore. Ante-Toni Pehar je ujedno bio i začetnik ideje o utemeljenju eko udruge tako da u znak zahvalnosti i spomena, etno dom nosi njegovo ime.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi HKUD Sv. Ante Cim, glumci HNK Mostar, Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik-Njirić koji su odigrali predstavu ‘’Rođaci’’, guslar Ante Grbeša i drugi.

Prisutnima se prigodnim govorom o dosadašnjem radu i planovima obratio Oto Pehar, predsjednik Eko udruge.

‘’Ekološka je udruga osnovana na inicijativu mladih ljudi ovoga kraja, zbog nebrige lokalnih vlasti za naše područje, u cilju poboljšanja uvjeta života u ovome kraju. Svrha postojanja udruge je okupiti zainteresirane koji će raditi na razvoju infrastrukture i gospodarstva, očuvanju tradicije narodnih običaja i zaštiti prirode’’, rekao je Oto Pehar.

Eko udruga u budućnosti namjerava nastaviti s čišćenjem i zaštitom okoliša, završetkom Etno doma, održavanjem lokalnih cesta i pomoći starim i nemoćnim na području Raške Gore.

Više fotografija možete pogledati na linku

Link na Facebook stranice Ekološke udruge

Sponzori koji su pomogli rad Ekološke udruge Raška Gora:

Elektroprivreda HZHB (glavni sponzor), ostali sponzori-SIK (poduzeće za proizvodnju alata i čeličnih konstrukcija), Hrvatska pošta Mostar, Omega paneli (poduzeće za proizvodnju kupaonskog namještaja), SET (poduzeće za proizvodnju i trgovinu šarafa), Eko-prim (Trgovina na veliko kemijskim proizvodima), Caffe-grill Jace, Svadbeni salon Viktorija, Autoškola Interval, Mjenjačnica marka (poznatija kao mjenjačnica kod našeg Markana), STR Daja, Caffe Beli i Caffe Đonta, te prilozi članova udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close