Neretvanska vedrina stigla do Neuma
Preko Hercegovine
OBJAVA: Subota, 12. kolovoza 2017. 14:08
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Neretvanska vedrina treci dan
0

Domaćinskom ugođaju Neretvanskih vedrina svakako je pridodala i mekana ruka Sanele Nuhanović, kustosa i koordinatora programa.

Trećeg dana Neretvanskih vedrina, sudionici su obilazili prirodne ljepote Hercegovine tražeći osvježenje na rijekama Neretvi i Trebižat, te Hutovom blatu, a jedna grupa stigla je čak i do jedinog bosanskohercegovačkog grada na Jadranu, Neuma.

Punih srca i napojeni vedrinom Neretve i Jadrana umjetnici su u počiteljskoj galeriji Mlaz slušali koncert Enesa Ibričevića, profesora gitare, koji je izvodio klasična djela Tarege, Valesca i drugih autora. Svoju poeziju govorili su Sara Špelec, Ana Porenta, Slavica Božičević, Tamara Čapelj, Goran Vrhunc i Dino Porović, dok je slikar Safet Begić rekao nekoliko opservacija o svojim slikama.

Zlatan Smajlović izveo je spektakularan performans čitanja žutog broja Republike poezije i time izazvao vedri val oduševljenja među prisutnim umjetnicima.

Recept za pravu Neretvansku pastu dala je glumica Gina Landor, pojašnjavajući da su za istu potrebni gastronomski dodaci iz cijele Bosne i Hercegovine, odnosno tjestenina "Klas", dok se umak priprema s crvenim i bijelim lukom, hercegovačkom rajčicom i bosanskim sudžukom, a začinsko bilje je bazirano na listovima bosiljka i ruzmarina uz dodatak prave tuzlanske soli i uvoznog bibera.

Domaćinskom ugođaju Neretvanskih vedrina svakako je pridodala i mekana ruka Sanele Nuhanović, kustosa i koordinatora programa.

''Opušteni i ozbiljno smo pripremljeni za završnu večer Neretvanskih vedrina u Mostaru, u Ćorovića kući, gdje će nas tradicionalno ugostiti SPKD "Prosvjeta" na čelu s Goranom Kosanićem'', navode organizatori događaja.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.