Mostar

Najavljujemo izložbu učenika i profesora Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića

Kultura / Flash | 11. 11. 2015. u 22:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorenje izložbe Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru najavljeno je u petak 13.studenog s početkom u 19 sati.

Izložba pod nazivom,"Naših 20 godina" održat će se u maloj galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u organizaciji Hrvatske kulturne zajednice Troplet, na kojoj zajedno izlažu profesori i učenici.

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića četverogodišnja je strukovna škola osnovana 1995. godine. Iako se radi o umjetničkoj školi, nastavni program omogućava učenicima koji završe ovu školu upis na bilo koji fakultet u Bosni i Hercegovini ili Hrvatskoj.

''Pohađajući našu školu učenici stječu znanja o tradicionalnim i suvremenim likovnim tehnikama, osposobljava ih se za projektiranje uporabnih predmeta, funkcionalno i vizualno estetsko oblikovanje'', ističu iz ove obrazovne ustanove.

Dodaju kako je njihova škola od regionalnog značaja i pohađaju je ne samo učenici iz Mostara nego i velikoga dijela Bosne i Hercegovine.

Osim iz Mostara ovu školu pohađali su i učenici iz Čapljine, Čitluka, Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda, Posušja, Jablanice, Prozora, Bugojna, Jajca, Konjica, Uskoplja, a bilo je i učenika iz Hrvatske.

Školu  čini 6 smjerova, a to su; slikarski dizajn, kiparski dizajn, grafički dizajn, modni dizajn te reklamno-industrijski dizajn.

Kopirati
Drag cursor here to close