čestitke

Nagrađena djevojčica iz Mostara: 'Biram pisanje pisma, prije nego sms'

Kultura / Flash | 20. 10. 2016. u 13:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uvijek bih prije odabrala pismo nego poruke, iako je poruke mnogo lakše poslati. Pismom održavamo pismenost i trudimo se da lijepo izgleda, da ima što manje pravopisnih grešaka, dok u porukama često koristimo kratice od par slova'', rekla je to Franka Azinović, učenica sedmog razreda O.Š. Petra Bakule iz Mostara, dobitnica druge nagrade za “Najljepše pismo mladih BiH 2016”.

''U pismu sam pisala o jednom mom rođendanu koji je trebao biti stvaran, a u biti ispao nestvaran'', prokomentirala je simpatično dvanestgodišnja Franka nagrađeno pismo na svečanoj dodjeli nagrada koja je održana u četvrtak, 20. listopada, na Maloj sceni Hrvatskoga narodnoga kazališta u Mostaru.

Naime, 45. međunarodno natjecanje u pisanju pisama u BiH organizirale su Hrvatska pošta (HP) Mostar i BH Pošta. Članovi stručnoga žirija Dragan Marijanović i Hadžem Hajdarević najljepšim pismom proglasili su rad učenika Prve osnosvne škole iz Maglaja Amora Smajlagića i njegovo pismo predstavljalo je BiH na međunarodnom natjecanju, dok je treće mjesto pripalo Jani Zovko, učenici O.Š. Silvija Strahimira Kranjčevića.

''Ljepotu pisanja ne mogu naučiti dok ih ne se ne motivira, jer pisanje zaista traži trud. Jednom kada otkriju ljepotu pisanja onda je to već novi svijet. U našoj školi njegujemo buduće pisce i pjesnike i jako je dobro što je pošta prepoznala vrijednost ovoga i prikladno nagradila učenike'', rekla je to nastavnica materinskog jezika Nives Panić.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300,200 i 100 KM) i tablet računalima, a njihovim nastavnicima materinskoga jezika pripast će novčane nagrade u iznosu od po 100 maraka.

Posebna priznanja osvojilo je još sedam učenika, koji će biti nagrađeni prigodnim poklon paketima.

Hrvatska pošta Mostar nagradila je i prigodnim panoima s poštanskim markama i škole koje su na adresu HP Mostar poslale najviše pisama, a prigodne zbirke dobit će učenici tih škola čiji su radovi dobili visoke ocjene. Najviše pisama poslali su učenici mostarske O.Š. “Petar Bakula”, a, osim njih, bit će nagrađeno još pet škola.

Kopirati
Drag cursor here to close