Srebrenica

Na skupu u Potočarima bilo više od 30.000 građana

Kultura / Flash | 11. 07. 2015. u 16:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komemorativnom skupu u Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice nazočilo je više od 30.000 građana, među kojima su bili i međunarodni predstavnici, te domaće političke i javne osobe.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina je priopćeno da su taj komemorativni skup osiguravali pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela, Obavještajno sigurnosnom agencijom (OSA), Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Federalnom upravom policije, MUP-om Tuzlanske žipanije i Graničnom policijom BiH.

''Tijekom komemorativnog skupa u Memorijalnom centru, koji osiguravaju pripadnici SIPA-e i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvršen je napad na izaslanstvo Srbije, odnosno na premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića koji je gađan raznim predmetima uz psovke od dijela sudionika skupa.

Također, tijekom same komemoracije napad je izvršen i na presjednika Republike Slovenije Boruta Pahora. Zahvaljujući operativnom osiguranju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i osobnom osiguranju premijera Vlade Srbije, uspješno i vrlo efikasno izvršena je evakuacija premijera Vlade Srbije i presjednika Republike Slovenije'', navodi se u priopćenju.

Iako je magistralnim i regionalnim putevima podrinjske regije promet bio frekventan, tijekom trajanja skupa, osigurano je njegovo normalno i nesmetano odvijanje.

Skup je završen oko 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close