Lipanjske zore

Na Rudniku odana počast braniteljima

Vijesti / Flash | 15. 06. 2012. u 10:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je u sklopu manifestacije Lipanjske zore 1992.-2012. odana počast i spomen na sve poginule branitelje HVO-a u mostarskom naselju Rudnik.

Na spomen-obilježju za poginule hrvatske branitelje kod crkve Svete Barbare, odana je počast svim hrvatskim braniteljima koji su izgubili život braneći svoj grad. Odavanju počasti nazočila je skupina branitelja koji su sudjelovali u oslobodilačkoj akciji ''Lipanjske zore'', kao i građani koji su željeli iskazati poštovanje i zahvalnost stradalim junacima ovoga grada.

Fra Luka Marić u kratkom obraćanju nazočnima rekao je kako ne želi da se zaboravi žrtva branitelja i da mladi naraštaj zna zašto su se ovi branitelji borili i zašto su ginuli.

Fra Marić je na kraju spomenuo kako se u parku crkve Svete Barbare na Rudniku odnedavno nalazi drveni križ koji je prije par mjeseci uklonjen iz kruga nove Gradske vijećnice.

Obilježavanje dvadesete godišnjice Lipanjskih zora nastavljeno je danas svečanim polaganje vijenaca pred spomenom Thomas Linder u Bakijinoj luci, zatim na Orlacu i Raškoj Gori.

Za 19. lipnja najavljeno je obilježavanje obljetnice oslobođenja Bijelog Polja.

Kopirati
Drag cursor here to close