TFF

Mrtve ribe plivaju na leđima: Knezović najavio snimanje novog filma u Mostaru

Kultura / Film TV | 12. 09. 2014. u 06:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvu kavu sa poznatim, predstavnici medija koji prate 3. Tuzla Film Festival – južnoslavenskog filma, imali su sa Slavenom Knezovićem, Mostarcem, koji posljednja dva desetljeća slovi kao jedan od najangažiranijih glumaca u hrvatskim filmovima i TV serijama.

Tuzla Film Festival, bio je razlog da nakon deset godina ponovo posjeti Tuzlu.

''U Tuzli sam boravio kada smo pripremali predstavu ''Hamlet'' u režiji Harisa Pašovića. Među svim izloženim plakatima u BKC-u vidio sam i taj, pa sam se svega i prisjetio. Vidim da se u međuvremenu dosta uradilo na uređenju u BKC-a. Što se tiče festivala, drago mi je da postoji i raduje me da ovakve stvari žive i izvan Sarajeva. Tuzla je veliki grad i zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju, koji sa sobom nosi veliki potencijal'' istaknuo je Knezović na početku druženja sa novinarima.

Osim kao glumac, Slaven Knezović je producent i direktor ''Dana film u Mostaru''. Kaže da voli biti angažiran na više polja, a da ga zadovoljnim čini što su efekti tog rada vidljivi i što će ostati iza njega. U prvi plan ipak ističe angažman na filmu.

''Filmom sam fasciniran od djetinjstva kada sam prvi put vidio filmsko platno i to je kod mene prisutno i danas. To što radim na filmu je trajnije od svega drugog, pa je to još jedan od razloga što sam tom dijelu mene privrženiji'' rekao je Knezović.

Dio je glumačke ekipe filma ''Broj 55'' koji je na TFF-u prikazan u okviru programa dugometražni igrani film i koji konkurira za Vilu Tuzla Film festivala. U tom filmu je radio sa redateljom Kristijanom Milićem, sa kojim konstantno surađuje još od studentskih dana.

''U izvornom scenariju filma ''Broj 55'' nije bilo Zvonka kojeg glumim u tom filmu, ali me redatelj naknadnom intervencijom ''ubacio'' jer je smatrao da mu u priči treba odnos oca i sina i ako on u istinitom događaju, kojim je film inspiriran, nije postojao. Uskoro zajedno radimo i novi film ''Mrtve ribe plivaju na leđima'', čiji sam producent i koji će se snimati u Mostaru. Uvjeren sam da će Milić tim filmom potvrditi da pripada velikim redateljima, jer to i jeste'' istaknuo je poznati glumac koji se na TFF-u predstavio i u kratkom filmu ''I love YU'' Irene Škorić.

Na upit da izdvoji uloge ili filmove, nije odgovorio, upoređujući ih sa djecom, od kojih ne može izdvojiti niti jedno i da su mu sve drage na svoj način.

Na kraju se osvrnuo i na rad ''Dana filma u Mostaru'', manifestaciji koja slično kao i TFF, za sada opstaje zahvaljujući entuzijazmu osnivača.

''Ja u taj projekt osim energije i vlastitog novca, uvlačim i obitelj i prijatelje, bez kojih ta priča ne bi opstala osam godina. Počeo sam je praviti u periodu kada Mostar nije imao kino, jer su dva ranije postojeća uništena u ratu. Sve je to iniciralo da se stvari poprave na bolje, pa smo u međuvremenu i dobili kino. Taj primjer mi je satisfakcija, jer očigledno je da ono što smo radili u proteklom periodu ima smisla i pokazatelj je da osobnim angažmanom svatko od nas može mijenjati stvari oko sebe'' poručio je Slaven Knezović na kraju razgovora.

Kavu sa Slavenom Knezovićem pio je i tuzlanski glumac Nermin Omić, koji će najvjerojatnije biti dio glumačke ekipe spomenutog filma ''Mrtve ribe plivaju na leđima''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close