Ledeno srce

Mostarski lutkari već pomeli svjetsku konkurenciju

Kultura / Kazalište | 08. 05. 2015. u 09:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko Pozorište lutaka putuje na dva međunarodna festivala. Svoju posljednju premijernu predstavu 'Ledeno srce' u režiji gosta iz Bugarske Todora Valova, koja je već dobila tri značajne nagrade na tradicionalnoj Smotri pozorišta lutaka u Bugojnu, izvest će i na 17. međunarodnom festivalu 'Zlatna iskra' u Kragujevcu, a odmah zatim i na 16. međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih kazalište 'Lut fest' u Istočnom Sarajevu.

Kako su priopćili mostarski lutkari, u službenu konkurenciju ovih festivala izabrani su u oštroj konkurenciji u kojoj su bile najbolje predstave iz cijelog svijeta.

Na festivalu 'Zlatna iskra' u službenoj konkurenciji bit će izvedene predstave lutkarskih kazališta iz sedam europskih zemalja, a na 'Lut festu' u vrlo jakoj konkurenciji su predstave iz osam zemalja Europe, Azije i Sjeverne Amerike.

Predstava 'Ledeno srce' nastala je prema poznatoj bajci njemačkog autora Wilhelma Hauffa. Lutke i scenografiju osmislila je jedna od najznačajnijih europskih scenografa i kreatora lutaka Stefka Kjuvlijeva, a glazba je djelo Plamena Mirčeva Mirone. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka Mostar Igor Vidačković, Nedžad Maksumić, Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.

Na oba ova festivala Pozorište lutaka je ranijih godina osvajalo brojne nagrade, između ostalih i dva Grand prixa za najbolju predstavu tih festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close