Multimedijalni performans

Mostarski i berlinski umjetnici u zajedničkom projektu - Lovevolution-Yin Yang

Kultura / Flash | 24. 07. 2014. u 16:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OKC Abrašević u subotu 26.07. 2014. s početkom u 21 sat održat će se sedmi po redu multimedijalni performans Lovevolution-Yin Yang, kojeg će izvesti lokalni umjetnici/ce u suradnji s umjetnicama iz Berlina.

U performansu će sudjelovati i pijanistica Amela Darling (Berlin), plesačica Anna Barth(Berlin), te slikar Damir Mumbašić, Dj-ica Marina Mimoza i plesač Jasmin Jessie Mutić.

Lovevolution je multimedijalni eksperimentalni performans u kojem se suodnose slika, zvuk i pokret, iz čije interakcije proizlazi značenje performansa.
Umjetnici procesuiraju informacije i emocije kroz vlastiti medij te stvaraju iz univerzalnih svjetova zajedničku neponovljivu priču.

Na performansu u subotu Lovevolution -Yin Yang, umjetnici/ce kombinirati eksperimentalno-ambijentalne boje zvuka , akcion painting te scenski pokret i ples koji će predstaviti kretanje i interakciju suprotnosti, svjetla i tame.

U tom kreativnom oblikovanju od strane više autora, nastajat će živa umjetnost u čijem procesu će i sami izvođači transformirati svoje životne energije.

Kao ideja Lovevolution je nastao u ljeto 2012. godine s ciljem okupljanja i zajedničkog djelovanja umjetnika iz različitih oblasti umjetnosti. Svaka dosadašnja izvedba je bila različita od prethodne, a pored Mostara Lovevolution je izvođen u Sarajevu i Metkoviću.

Pored spomenutih umjetnika koji će nastupati u subotu u Abraševiću, na dosadašnjim performansima su sudjelovalislikari : Ale Senso (Berlin), Josip MIćković, Maja Rubinić i Tonin Tarčuki.

Kopirati
Drag cursor here to close