Uoči kanonizacije

Mostarski glazbenici snimili pjesmu "Oče Sveti" u čast pape Ivana Pavla II.

Kultura / Flash | 25. 04. 2014. u 20:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči nedjeljne kanonizacije, odnosno proglašenja svetim, omiljenoga pape Ivana Pavla II., skupina pjevača iz Akademskog zbora Pro musica snimila je studijsku verziju pjesme "Oče Sveti". Pjesmu je, na stihove Rite Paladin, a u čast velikoga pape, skladao mo. don Dragan Filipović. Aranžman potpisuje Julio Marić.

- Zahvaljujem pjesnikinji Riti, koju ne poznam i ovim putem je pozdravljam, koja je u prvoj strofi, ganuta njegovom smrću, onako lijepo sročila tekst. A druga strofa, kao da joj je s neba šapnuto... Bijela nedjelja, milosrđe sa svih strana, nedjelja milosrđa, on svetac moli, i mi ga molimo da baš te nedjelje za nas moli. Hvala na tekstu. Ja sam samo tekstualnu melodiju stavio pod note. Solist koji zove na molitvu, duet koji se priključuje, a zatim troglasje i četveroglasje, tj. svi skupa molimo, da on moli za nas - ističe don Dragan za Bljesak.info.

Pjesmu izvode Anita Ljubić, Marijana Čuljak, Darija Prskalo, Karlo Milićević, te autor Dragan Filipović, a uz instrumentalnu ptranju Gordana Božića, Vasilija Buzmakova, Elene Gvozdić, Tine Korać i Marijane Pavlović.

Snimanje je urađeno u studiju Cro pop, pod vodstvom Gordana Božića.

Kopirati
Drag cursor here to close