Sjajna gluma

Mostarska liska: Sarajlije oduševile Mostarce; Ulaznice za zagrebačku predstavu su dobili...

Kultura / Kazalište | 21. 04. 2015. u 21:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište Sarajevo je na festivalu komedije 'Mostarska liska' gostovalo s predstavom 'Balkanski špijun u Sarajevu'. Riječ je o kultnom tekstu Dušana Kovačevića, koji je široj publici poznat po filmskoj adaptaciji otprije tridesetak godina.

Izvrsnu ulogu Sabahudina Čvorovića iznio je Izudin Bajrović, uz Ejlu Bavčić - Tarakčiju, Aldina Omerovića, Milana Pavlovića i Zanu Marjanović. Njihovu večerašnju izvedbu publika je nagradila velikim pljeskom.

Večerašnja predstava je ponudila mnoštvo komičnih situacija što je publika nagrađivala pljeskom u pauzama predstave. Ipak od pet glumaca samo je jedan dobio malu lisku, a riječ je o Izudinu Bajroviću.

'Mostarska liska' se nastavlja dalje predstavom teatra 'Rugantino' iz Zagreba. Njihovi glumci će izvesti predstavu 'This casting'. U predstavi inspiriranoj dramskim komadom 'Creeps' Lutza Hubnera, koja kroz likove triju nezaposlenih glumica različitih životnih puteva otvara prostor za preispitivanje zdravlja jednog društva, glume Mirela Videk, Iskra Jirsak, Mia Biondić te Ivan Bošnjak i Miran Kurspahić.

I za ovu predstavu Bljesak.info u suradnji sa Narodnom pozorištem Mostar nagradit je dva čitatelja sa po dvije ulaznice. Ulaznice su dobili Lazar Prce i Hilzema Tabaković. Dobitnici su putem maila obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Kopirati
Drag cursor here to close