Klapska pjesma

Mostarska klapa Drača apsolutna pobjednica festivala 'Omišljanska rozeta'

Kultura / Flash | 05. 08. 2015. u 10:25 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska ženska klapa Drača osvojila je prvo mjesto publike i prvo mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija na Festivalu 'Omišljanske rozete'.

APSOLUTNE POBJEDNICE!!!!Osvojeno prvo mjesto publike i prvo mjesto strunog ocjenjivakog irija na Festivalu Omiljanske rozete! Omiljanska rozeta

Posted by Klapa Drača on Tuesday, August 4, 2015

 

Inače ovo je Prvi festival klapske pjesme, 'Omišljanska rozeta', koji je održan 4. kolovoza u 21 sat na omišljanskoj Placi. Riječ je o međunarodnom festivalu na kojem je u jednoj večeri nastupilo 15 ženskih klapa iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Pored klape Drača iz BiH se natjecala i klapa Zvizdan iz Posušja.

Publika je dodijalila svoju nagradu "Meštar Sinoga", nazvanu po majstoru koji je izradio jedinstvenu rozetu na portalu župne crkve u Omišlju.

Nagradu "Omišljanske rozete" dizajnirao je splitski 3D Studio. "Mi imamo svoj znak prema omišaljskoj crkvenoj rozeti iz 15. stoljeća, koju je akademik Branko Fučić popularno nazivao 'naša rožica'. I ona se tradicionalno dodijeljuje ženama, a dobit će je najbolje klape, uz novčane nagrade od pet, tri i jedne tisuće kuna", rekao je ranije za hrvatske medije predsjednik organizatorskog odbora Nikola Brozić:

Organizator festivala je Općina Omišalj. "Žalosti nas kad se Omišalj spominje samo po industrijskim postrojenjima, a riječ je o jednoj od kulturno i povijesno najbogatijih općina na ovom području. Zato smo organizirali kulturna događanja koja će privući ljude na omišaljsku placu, kakvu nema nijedan drugi krčki grad“, ističe načelnica Omišlja Mirela Ahmetović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close