Abrašević

Mostar: StreetArtura otvorila Street art festival

Kultura / Flash | 26. 09. 2016. u 19:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u ponedjeljak navečer započeo Street Arts Festival, čija će se peta obljetnica obilježiti umjetničkim programom StreetArtura koji će se realizirati do 6. listopada.

StreetArtura je počela izložbom fotografije 'Street Happens'. Fotografije su nastale u sklopu radionice koju je vodio fotograf Ivan Sanczewski, a koja se organizirala u suradnji s Američkim kutkom Mostar i OKC-om 'Abrašević'.

Osim toga, na StreetArturi će se organizirati dokumentarna izložba fotografija Street Arts Festivala, street art šetnja, glazbeni događaji, a gostovat će i umjetnički kolektiv Aut iz Crne Gore, koji će oslikavati mural na jednoj od ulica Mostara.

Kako ističe organizator ovog festivala, Vijeće mladih Grada Mostara, njegova je svrha stvaranje stabilne multikulturalne umjetničke platforme kroz umjetničko djelovanje mladih u javnom prostoru grada.

Ovaj projekt promovira uličnu umjetnost, oživljava javni prostor grada te povezuje umjetnike iz Mostara, BiH, regije i Europe. Festival doprinosi stvaranju urbane kulture u Mostaru i ostvarivanju direktne komunikacije s građanima Mostara koristeći potencijal i kreativnost mlade populacije, ističu iz Vijeća mladih Grada Mostara koji ovogodišnji program realiziraju uz podršku Instituta za razvoj mladih Kult.

Kako su istaknuli organizatori, izložba će u 'Abraševiću' biti postavljena još tijekom utorka, a potom će radovi biti postavljeni na javnim mjestima u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close