Altteatar

Mostar: Sarajlije se za Mostarke skinuli do gola

Kultura / Kazalište | 09. 10. 2015. u 13:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava 'Dame biraju' u produkciji Altteatra, koju je režirao Admir Glamočak, gostovala je na velikoj sceni HD HS Kosača u Mostaru, gdje se u publici zatekao tek poneki muškarac.

Publika je odlično prihvatila predstavu, čemu u prilog ide gotovo rasprodana dvorana u Kosači. Predstava govori o besposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu.

Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, koju glumi Amila Terzimehić. Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promjene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost.

Pored neprestano napete situacije koju predstava donosi, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanje glumaca 'do kraja' na opće zadovoljstvo publike.

Sjajna mlada glumačka ekipa, također će nastupiti u Prijedoru, Banja Luci, Sarajevu, Zenici, Doboju i Goraždu, pored već odigranih predstava u Tuzli, Brčkom i Bijeljini. U predstavi igraju: Enes Salković, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Emir Fejzić, Mirza Dervišić, Davor Sabo, Damir Kustura.

Kopirati
Drag cursor here to close