Gostovanje

Mostar: 'Gola' predstava u Kosači

Kultura / Kazalište | 06. 10. 2015. u 20:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrijeme agresivnog desanta 'Big Brothera' i drugih reality programa na regiju čitavo je desetljeće iza nas, a predstava 'This casting' teatra Rugantino iz Zagreba dobrodošlo podsjeća na trajnost bigbraderizacije koju smo prihvatili kao normalno stanje.

Minimalna scenografija sastoji se od kino-video platna na kojem neprestano, u izravnom prijenosu teku snimke publike ili događanja na pozornici, te od tri stolca i jednog stola što će kratko zaigrati kao 'kokainski poslužavnik'.

Osim tri glumice, u predstavi sudjeluje i publika kako na sceni, tako i na svojim mjestima. Na koncu, u 'kopernikanskom obratu', publika će postati glavni akter predstave kojem će, umjesto naklona, aplaudirati i čestitati glumice s pozornice.

Priča je to o potrošačkom društvu (spektakla) koje ne zadovoljava, nego proizvodi potrebe kao i o floskulama koje su u i po 'tranziciji' zamijenile one samopuravno socijalističke o 'bratstvu i jedinstvu', 'jednakosti' i 'žrtvovanju za bolje sutra'.

U Kosači će u četvrtak 8.10. gostovati predstava 'Dame biraju' u izvedbi glumaca Altteatra. Igraju: Enes Salković, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Emir Fejzić, Mirza Dervišić, Davor Sabo, Damir Kustura. Početak predstave je u 20 sati, a cijena ulaznice je 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close