Sjeverni logor

Mostar: Bajram-namaz uz novog muftiju

Kultura / Vjera | 28. 07. 2014. u 07:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Ramazanskog bajrama središnja svečanost i klanjanje Bajram-namaza u Mostaru održano je u sportskoj dvorani Univerzitetskog sportsko-rekreativnog centra (USRC) "Mithad Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru.

U obraćanju vjernicima muftija mostarski Salem ef. Dedović osvrnuo se na značaj Ramazanskog bajrama, te na tradiciju obilježavanja tog velikog praznika na ovim prostorima.

Muftija Dedović osvrnuo se i na aktualnu društvenu situaciju, pozivajući cijelo društvo na duhovnu obnovu, a vlasti da pokažu veću socijalnu osjetljivost.

On je vlasti pozvao i da budu posvećeni brizi oko nataliteta, pravima obitelji i zaštiti materinstva, te više i odlučnije u borbi protiv "pošasti našeg doba" - droge, alkohola, kocke i igara na sreću.

Ef. Dedović se osvrnuo i na aktualnu društvenu situaciju, pozivajući cijelo društvo na duhovnu obnovu, a vlasti da pokažu veću socijalnu osjetljivost. "Da... temeljem povjerenja koje dobiju od naroda, rade na osiguravanju što boljih i što perspektivnijih uvjeta za život. Da budu više posvećeni socijalno nezbrinutim, više posvećeni jetimskoj (dječjoj, op. a.) populaciji", kazao je muftija Dedović, pozivajući na djela kako bh. društvo ne bi bilo "društvo starih, već društvo mladih".

Kopirati
Drag cursor here to close