Tradicija

Mir i ljubav iz Kosače uz obilježavanje pravoslavnog Božića

Kultura / Flash | 08. 01. 2015. u 22:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska pravoslavna crkvena općina Mostar večeras je organizirala Božićni prijem, kojem su prisustvovali predstavnici svih vjerskih zajednica, te ličnosti iz političkog i javnog života Mostara, nakon čega je održan Božićni koncert, kome je pristovovao i Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović rekao je na Božićnom prijemu da mu je drago što mostarski Srbi radost Božića mogu da podijele sa sugrađanima druge vjere i nacije. Savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina čestitala je Božić u ime Grada Mostara i poželjela da radost Božića da snagu svima da grade društvo na dobrobit čovjeka i cijele zajednice.

Na prijemu su Božić čestitali izaslanik biskupa mostarskog don Željko Majić i gvardijan mostarskog samostana svetog Petra i Pavla fra Iko Skoko. Majić je čestitajući Božić istaknuo da bi bilo dobro da hrišćani Božić slave, ne samo jedan dan, nego sve dane života, dok je fra Skoko naglasio potrebu da se voli brata svoga, te pozvao na mir i ljubav.

"Vjerski praznici su dani koji nas okupljaju oko najviših vrijednosti obitelji, zajednice, izgradnje mira", rekao je mostarski imam Suljo Cikotić, naglasivši da te poruke treba prenijeti u svoje živote, prenosi Srna.

Predstavnik Jevrejske zajednice u Mostaru Zoran Mandelbaum rekao je da je lijepo da sve vjerske zajednice u ovom gradu zajedno proslavljaju praznike i izrazio želju da ove godine bude završena Saborna crkva u Mostaru i da budu date građevinske dozvole za izgradnju nove katoličke crkve, te islamskog i jevrejskog kulturnog centra.

Kopirati
Drag cursor here to close