Koncert na trgu

Milanska La Scala i u Mostaru

Kultura / Flash | 07. 07. 2015. u 17:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Republike Italije Paolo Gentiloni prisustvovat će 12. srpnja koncertu za mir koji će izvesti milanska filharmonija La Scala povodom obilježavanja 20. godina mira u BiH.

Veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias kazao je da La Scala donosi poruku da 20 godina nakon Srebrenice, kolektivnog priznanja neuspjeha čovječanstva, Italija gleda naprijed s ciljem da BiH postane dio Europe, ujedinjena u svojoj raznolikosti.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije i Međureligijskog vijeća u BiH, na inicijativu Veleposlanika Italije, Filharmonija La Scala vratit će se tako u Sarajevo nakon gotovo 20 godina s koncertom za mir, posvećen BiH.

''Želimo da La Scala stigne do svakoga. Putem koncerata na trgovima u Sarajevu i Mostaru i izravnog prijenosa u eurovizijskoj razmjeni, glazbenik će simbolično ujediniti milijune građana u BiH i u Europi. Bit će to note jednog europskog repertoara - Haendel, Mozart, Pergolesi- za jednu europsku prijestolnicu: Sarajevo'', poručio je veleposlanik.

Koncert će biti izravno prenošen u Sarajevu putem pet velikih LED ekrana, pored Sebilja, ispred katoličke Katedrale i Pravoslavne crkve, ispred Starog hrama, Narodnog pozorišta i na Trgu Djece Sarajeva.

Filharmonijom će dirigirati Ottavio Dantone, uz repertoar koji će predstaviti Mozartovu Simfoniju br. 7 u D-duru, K45, arije Disserratevi o porte d’averno, Naufragando va per l'onde i duet Dolci chiodi, amate spine iz Haendelovog oratorija Uskrsnuće i Pergolesijev Stabat Mater za sopran, kontralt i gudače, uz glas soprana Roberte Invernizzi i kontralta Delphine Galou.

Koncert će biti prenošen putem eurovizijske razmjene i emitiran u izravnom prijenosu putem javnog televizijskog servisa Bosne i Hercegovine BHT1 i putem RAI 5 u Italiji, priopćeno je iz Veleposlanik Italije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close