Pokladni dani 2015.

Maškare preuzele ključeve Čapljine i uspostavile Maškarsku Republiku

Kultura / Flash | 15. 02. 2015. u 19:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj maškara uspio je zajedničkim snagama preuzeti ključeve grada i uspostaviti Maškarsku Republiku u Čapljini.

Već u rano jutro, oko 05:00 sati, Čapljinom su odjekivali zvuci glazbe, što je bila najava današnjih događanja i današnje fešte.

Sve je ovo dio Pokladnih dana Trebižat - Čapljina 2014 koje po 51 .put zaredom organizira HKUD ''Seljačka sloga'' Trebižat.

Na ovogodišnjem karnevalu uistinu se moglo vidjeti raznih kreacija i kobinacija, a lik Marka Krnjevala ove godine je jedan nemarni student, koji je kriv za sve nedaće koje su snašle narod u Bih u proteklih godinu dana.

Maškarska povorka krenula je ispred Doma kulture u Trebižatu, odakle su, uz nekoliko pauza, došli na Trg kralja Tomislava, gdje je za središnji događaj bila postavljena pozornica, pred kojom se okupilo više tisuća Čapljinaca.

Tu je predsjedavajući Općinskog vijeća Čapljina Pero Knežević morao predati maškarama ključeve grada, a predaja ključa grada popraćena je tradicionalnim pucnjevima kuburaša.

Poslije obraćanja meštra karnevala podignut je maškarski stijeg, a onda je uslijedilo čitanje optužnice i nabrojani su svi grijesi Marka Krnjevala.

Pokladni dani Trebižat - Čapljina 2014. počeli su malim maškarama, a završnica slijedi u utorak, kada će se upriličiti suđenje i spaljivanje Marka Krnjevala ispred Doma kulture u Trebižatu.

Nakon toga uslijedit će ples pod maskama i izbor najboljih maski, kao i bogat zabavni program, u kojem će nastupiti Neno Belan & Fiumensi.

Bljesak.info i ove je godine jedan od medijskih pokrovitelja Pokladnih dana Trebižat-Čapljina 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close