Mostarsko proljeće

Koncert perkusionista Murata Coşkuna u Mostaru

Kultura / Flash | 31. 05. 2016. u 12:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Mostarskog proljeća 2016. – XVIII. dana Matice hrvatske, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Turske u Mostaru, u utorak 31. svibnja će se, od 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine, održati koncert turskog perkusionista i skladatelja Murata Coşkuna.

Koncert se održava u organizaciji Generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru, Yunus Emre – Turskog kulturnog instituta i Matice hrvatske Mostar. Ulaz je slobodan.

Perkusionist, skladatelj, ravnatelj festivala…

Sve je to Murat Coşkun koji održava koncerte diljem svijeta sa svojim solo programom Rhythms of Life, a nastupa i s međunarodno priznatim glazbenicima i ansamblima na brojnim koncertima i festivalima, uključujući one u Mongoliji, Sjedinjenim Državama, Meksiku, Južnoj Koreji, Sudanu, Vijetnamu, Kambodži, Indoneziji, Laosu, Maroku, Alžiru, Tunisu, Turskoj, Iranu, Iraku, Izraelu te diljem zapadne i istočne Europe.

Utemeljena na njegovu proučavanju etnološkog u glazbi i orijentalnih studija koje je pohađao, njegova glazba daje presjek između glazbenih svjetova Orijenta i Zapada, a vuče korijene iz širokog glazbenog repertoara najrazličitijih kultura i glazbenih stilova - kao što su jazz, world music, klasična glazba I eksperimentalna glazba za udaraljke…

Kopirati
Drag cursor here to close