Kruševo

Komorni pjevački ansambl ''Pro arte'' nastupio u Kruševu

Kultura / Glazba | 07. 10. 2015. u 10:06 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župnoj crkvi u Kruševu nastupio je Komorni pjevački ansambl ''Pro arte'' iz Mostara na koncertu ''Marijinih pjesama''. Ansamblom je dirigirala mr. art. Katja Krolo-Šarac.

Pjevajući Gospine pjesme nastupili su: soprani: Ana Marija Milićević, Nikolina Zovko, Lucija Zovko i Lucija Hrstić; tenori: Vice Šiljeg, Jelena Budimir i Karlo Zeljko; alti: Monika Bule, Marta Čolak, Anamarija Vukojević i Katja Krolo-Šarac; basi: Jurica Krišto, Drago Soldo, Željko Drljo i Filip Tadić.

Gost večeri je bio Karlo Milićević koji je otpjevao Ave Maria (M. Lorenzo).
Na koncertu su otpjevane slijedeće pjesme: Salve Mater (O. Jaeggi), Dixit Maria (H. L. Hassler), Magnificat(A. Part), Laudi alla Vergine Maria (G. Verdi), Ave Maria (F. Liszt), Zdrava Devica (M. Lešćan). 

Bilo je planirano da se otpjevaju i ove pjesme: Bogorodice Dievo (S. Rachmaninoff), Stabat Mater (A. Caldara), Ave Maria (G. Caccini), ali kako je prije koncert služena Misa za mučenicu Jelu Cikoje s Krivodola, a da se ne bi oduljilo skratili su koncert i ostavili navedene tri pjesme za drugu zgodu.

Ovaj puta na ime ne otpjevanih pjesama ansambl je pratio sveto Misno slavlje pjesmom i sviranjem na orguljama. Otpjevane su za vrijeme Mise slijedeće pjesme: Kraljice svete krunice, Samo je u Bogu mir (I. Žan), Aleluja, Ubi caritas et amor (M. Durufle), Panis angelicus (C. Franck) i Ave verum corpus (W. A. Mozart). Na orguljama je svirao mladi orguljaš Dragan Soldo.

Organizatori se zahvaljuju mladima ansambla ''Pro arte'' i njihovoj voditeljici na ugodnim trenucima provedenim s njima na koncertu te u druženju prije i poslije koncerta.

Kopirati
Drag cursor here to close