Narodna knjižnica Mostar

Knjige na sunce: Provedite odmor u društvu dobrih priča

Kultura / Knjige | 08. 06. 2015. u 08:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stiže ljeto i godišnji odmori. More, plaže putovanja...Vrijeme koje je najljepše provesti s knjigom. Narodna knjižnica Mostar ovog ljeta za sve svoje korisnike provodi akciju 'Knjige na sunce'.

''Od 11. lipnja do 15. kolovoza možete posuditi do pet knjiga na dogovoreno razdoblje. provedite ugodan odmor u društvu dobrih priča'', poželjeli su djelatnici Narodne knjižnice.

''Ovu akciju kao i sve druge akcije organiziramo zbog promicanja čitanja. Organiziramo je šestu godinu za redom'', rekla je za Bljesak.info Zorica Marić, knjižničarka Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a.

U periodu od 15. 06 do 15.08. prošle godine godine izdano je 2860 knjiga.

''Moderne generacije sve manje vremena posvećuju čitanju knjiga, a posljedice su loše izražavanje i nepismenost. Nama knjižničarima je zadatak što više približiti čarobni svijet knjiga svim dobnim skupinama, a najviše najmlađima'', rekla je Marić, dodajući kako Knjižnica često organizira razne radionice, kako bi privukli čitatelje i velike i male. A za svaku radionicu, zaista hvale vrijednu, postoji ogromna zainteresiranost.

''Mi smo krenuli već od danas s ovom akcijom, već je postala gužva na Dječjem odjelu, izdaju se uglavnom lektire za naredni razred (što mi i ne preporučujemo), posuđuju ih djeca (odlikaši) koja su se raspustila prošli tjedan, naravno posuđuje se i slobodna literatura (koja je preporuka nas knjižničara'', kazala je Marić.

Podsjetimo, Narodna knjižnica uskoro za mališane organizira zanimljivu radionicu 'Uberi priču', gdje če mališani moći s grane ubrati svoju priču, a uz to će imati popratni program. Za akciju 'Uberi priču' ima još par mjesta, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na 036 334 480

 

Kopirati
Drag cursor here to close