''Ajer''

Knjiga o mladosti i dječaštvu predstavljena u Mostaru

Kultura / Knjige | 03. 04. 2014. u 17:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija zbirke pripovijedaka "Ajer", autora Ilije Žuljevića održana je u HD herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Ovo autorova je prva zbirka pripovijedaka, uglavnom su to priče iz sredine gdje je odrastao, protkane poukom i anegdotama. Prva pripovijetka u spomenutom djelu je ''Ajer'', po kojoj je knjiga dobila ime, dok zadnja pripovijetka nosi naziv ''Otvoreno pismo Bogu''.

''Knjiga je jedna retrospektiva, jedne mladosti, dječaštva, vraćanje u prošlost'', rekao je Žuljević za Bljesak.info.

Na pitanje zašto je baš u Mostaru odlučio promovirati knjigu, autor odgovara: ''U Mostaru sam proveo najljepše dane. Došao sam 1992. godine u Mostar, ostao sam do 1996. Četiri ratne godine u Mostaru svakako su bile motiv, jer ovdje imam puno prijatelja, rodbine, na koncu imam i kuću ovdje''.

Na promociji knjige u Mostaru govorili su prof. Ivo Lučić i Danijela Kegelj.

Žuljević je prošli mjesec promovirao svoju knjigu u Zagrebu, gdje već godinama s obitelji živi i radi. Nakon Mostara, planira promociju knjige u Sarajevu, te u Srednjoj Bosni.

"U iznošenju svoje životne filozofije kroz likove svojih junaka, ni jednog trena autor to ne čini da bi se skrio već da bi nam poručio kako u svakome od nas da se nikoga ne osuđuje niti odbacuje. Za svakog ponaosob, i kada prikazuje njegove mane, autor primjenjuje onu Isusovu poruku "osudi grijeh, ali ne i grješnika. Autor Ilija Žuljević ostavio je iza sebe knjigu koju ćemo željeti imati na policama i povremeno joj se vraćati", napisala je Danijela Kegelj, u predgovoru knjige Ajer.
Kopirati
Drag cursor here to close