Misno slavlje

Katolički vjernici u Čapljini dobivaju još jednu crkvu - blagoslovljeni temelji na Modriču

Kultura / Flash | 16. 07. 2014. u 22:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj vjernika okupio se sinoć na svečanom misnom slavlju u čapljinskom naselju Modrič, tijekom koje su blagoslovljeni temelji nove crkve.

Radovi su započeli 09. lipnja, a kako je planirano gradit će se crkva sa zvonikom, čiji je investitor župa Domanovići.

Projektant je G.P.P. Ecoprojekt Mostar, nadzor izvodi Marben Čitluk, dok su izvođači radova Matić Graditeljstvo Čapljina i G.P. Barbarić Mostar.

Svečano misno slavlje predvodio je mons. Željko Majić, generalni vikar, koji je blagoslovio temelje crkve.

U svojoj propovijedi Majić je istaknuo kako se crkva gradi za narod božji te kako se svi trebamo pronaći u ovoj crkvi.

''Od onog najmanjeg djeteta, do onog najstarijeg među nama – svi svoje mjesto moramo naći pred gospodinom u hramu njegovom. Ovu crkvu ne gradimo da u nju navratimo povremeno, jednom tjedno ili mjesečno ili godišnje, nego da ona bude naš dom.

Stoga molim sve vas okupljene da u svoje molitve ugradite i nakanu za izgradnju ove crkvi, kako bi se u što skorije vrijeme u njoj zajedno okupljani na misnom slavlju te u zajedništvu slavili Gospodina'', poručio je Marić.

Također se zahvalio načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću na svesrdnoj pomoći u ovom projektu, kao i svim izvođačima radova.

Poslije svete mise upriličeno je zajedničko druženje uz bogatu trpezu koju su pripremile vrijedne ruke domaćina iz naselja kojima će ova crkva biti središte vjerničkog života.

Kopirati
Drag cursor here to close