BKC

"Kao nekad pred Božić" u Sarajevu

Kultura / Flash | 04. 12. 2014. u 06:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu održan je Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja pod imenom "Kao nekad pred Božić", javlja Anadolu Agecny (AA).

Radi se o tradicionalnoj i 15. po redu kulturnoj manifestaciji koja je posvećena najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Na festivalu su Božićni duh i radost prenesene kroz tradicionalnu glazbu, ples i igru, a prepuna dvorana u BKC-u nagradila je scenske nastupe velikim aplauzima. 

Prisutni su imali priliku uživati u tradicionalnim božićnim pjesmama, kao i u igrama, kroz koje su predstavljeni božićni običaji iz raznih dijelova BiH, a svoje mjesto na sceni BKC-a uzeli su mnogobrojni umjetnici BiH i šire.

Osnovni ciljevi ovog projekta je, kao i tijekom proteklih godina, stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu glazbu, tekst i vizualni događaj.

Festivalu u BKC-u prisustvovao je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, gradonačelnik Županje Davor Miličević te mnogobrojni gosti.

Kopirati
Drag cursor here to close