'Posljednja prepreka'

Još jedan bh. film na festivalu u Cannesu

Kultura / Flash | 09. 05. 2016. u 13:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi dugometražni igrani film bosanskohercegovačkog redatelja Jasmina Durakovića "Posljednja prepreka“ (The Final Barrier) bit će premijerno prikazan na festivalu u Cannesu, priopćeno je iz Depo produkcije.

Na ovom najvećem svjetskom festivalu filma, Durakovićev četvrti igrani film imat će, u okviru Marche de Film, svoju promociju i prvu projekciju za medije i predstavnike filmske industrije, od prodajnih agenata i distributera do selektora međunarodnih festivala i drugih ljubitelja sedme umjetnosti.

Austrijsko-hrvatsko-bosanska koprodukcija "Posljednja prepreka“ snimana je prošle jeseni u Srbiji, Mađarskoj i Austriji, u vrijeme velike izbjegličke krize sa Istoka u Europu, dok je jedan dio produkcije i snimanja rađen u Orašju (BiH).

Budući da se bavi pitanjem izbjeglica iz Sirije i drugih kriznih područja u Aziji i Africi, film je sniman na engleskom, njemačkom, arapskom, te manjim dijelom na bosankom/srpskom/hrvatskom jeziku.

Producent filma je Robert Hofferer i njegova kompanija iz Beča Artdeluxe, a koproducenti filma su Media Aquistions (Hrvatska) i DEPO (BiH). Scenaristi filma su Robert Hofferer, Nataša Drakulić i redatelj Duraković, dok se u glumačkoj podjeli našao međunarodni casting: Micheal Kristof, Hannes Fretzer, Serena Marija, Essam Ferris, Clemens Aap Lindenberg, te Ivo Gregurević (Hrvatska), Jelena Angelovski (Srbija), Irina Marković, Aida Begović, Nedim Malkočević i Feđa Zahirović (BiH).

Dobar dio produkcijske ekipe također je iz BiH. Direktor produkcije je Amira Kudumović, scenograf Hari Ejubović, kostimograf Belma Žiško, šminka Zumra Softić, te Mustafa Sušić kao pomoćnik reditelja.

Nakon projekcije i promocije filma u Cannesu, na kojoj će prisustvovati Jasmin Duraković i Amira Kudumović, film kreće na svoj festivalski i distribucijski put.

Trenutno je DEPO produkcija u pripremama za snimanje dugoočekivanog domaćeg igranog filma "Balada o Pišonji i Žugi“, te TV serije "Dobrodošli u Orient Express“.

Kopirati
Drag cursor here to close