Predstavljanje

Jesi tu? - Knjiga o ljubavi na daljinu, Mostaru i Aziji

Kultura / Flash | 04. 05. 2016. u 09:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 7.5.2016. godine s početkom u 19 sati u dvorištu bivše Sveučilišne knjižnice (Mujagina vila) na Lenjinovom šetalištu u Mostaru održat će se prvo predstavljanje knjige "Jesi tu?" mlade mostarske autorice Jelene Božić.

Autorica knjige „Jesi tu“, Jelena Božić, priča priču o svojoj vezi na daljinu, ljubavi prema ljudima i privrženosti gradovima, a sve kroz prizmu čežnje i nedostajanja. Istinitu i stvarnu ljubav između dvoje ljudi provlači kao glavni motiv koji se isprepliće s opisima njezinog Mostara i daleke Azije.

‘’U knjizi ćete čitati o svim nedaćama i poteškoćama koje veza na daljinu donosi te o predivnim trenucima koji zbog nje i od nje nastaju. Na stranicama ćete se zaustavljati na stvarnim dopisivanjima, ali i vriskovima poezije koji prekidaju nit prepričavanja. Jelena naglašava važnost povezanosti s ljudima, kao i sa samim sobom, u trenucima kada život iznenadi važnom promjenom’’, navode organizatori predstavljanja.

O knjizi će govoriti Martina Mlinarević Sopta i Ivan Rozić, a tekstove iz knjige čitat će
Kristina Čulina, Nina Popović i Goran Gorki Popović.

Glazbom će događaj popratiti Marin Bozić i Oliver Bevanda, a program će voditi Nevena Pandža

Jelena Božić rođena je 9. rujna 1992. godine u Splitu. Srednjoškolsko obrazovanje, Gimnaziju fra Grge Martića u Mostaru, završava 2011. godine te iste godine upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer anglistika i lingvistika. Od svoje šesnaeste godine aktivno se bavi pisanjem proze i poezije te dramskim stvaralaštvom.

Sudjeluje na pjesničkoj manifestaciji Mostarsko književno proljeće. Objavljuje poeziju i prozu u časopisu Motrišta te zbirkama Euroorjentacije 3, Rukopisi – Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije, Zborniku suvremenih ljubavnih priča te Zborniku suvremene ljubavne poezije i drugim časopisima.

Od 2009. godine postavlja dramske komade kojima potpisuje tekst i režiju: „Sestre“, „U zimsku, pustu noć“, „Eto ih 'vamo“, „Pošalji dan“. U kolovozu 2014. godine proglašena je dobitnicom književne nagrade „Miloš Šubarički“ za najbolji neobjavljeni ciklus pjesama „Prozirno tkanje“.
Ulaz je besplatan, a knjigu ćete moći kupiti na samome predstavljanju po cijeni od 20 KM te na internet stranici www.jesitu.com

Kopirati
Drag cursor here to close