Prijateljstvo

Japanska bubnjarska atrakcija, bend 'Ondekoza' stiže u Sarajevo

Kultura / Flash | 29. 09. 2016. u 07:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom vrhunskih japanskih umjetnika - bubnjarskog benda "Ondekoza" s podnožja planine Fudži, sutra će u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, biti obilježeno dvadeset godina bilateralnih odnosa Japana i BiH.

Koncert organizira Veleposlanstvo Japana u BiH i kompanija Japan Tobacco International (JTI), a ulaz će biti slobodan. Veleposlanik Japana u BiH Kazuya Ogawa radostan je zbog prilike da i bh. publika uživa na koncertu japanske bubnjarske grupe "Ondekoza", posebno što je to u okviru događaja kojima se slave izvrsni bilateralni odnosi i prijateljstvo naroda Japana i BiH i te dvije države.

Grupa "Ondekoza" osnovana je prije četrdeset i pet godina u Japanu i pioniri su u izvedbi na taiko bubnjevima. Svojim izvedbama oplemenili su glasovite svjetske glazbene dvorane poput Carnegie Halla ili Lincoln centra u New Yorku ili Le Palais des Congres u Parizu. Osim posebnosti u galzbenoj izvedbi, članovi benda posebni su i po načinu života i svojoj filozofiji.

''Oni trče i bubnjaju u isti glas, oni pričaju priču o životnoj snazi. Svoj međunarodni debi imali su neposredno nakon Bostonskog maratona, koji su zajedno istrčali te odmah na pozornici upriličili izvedbu na svom "taiko" bubnju teškom 350 kilograma. Godine 1998. istrčali su 12.500 kilometara na turneji po Kini održavši paralelno koncerte u desetinama kineskih gradova'', navodi organizator.

Duboko utemeljeni u japanskim korijenima, Japan Tobacco International je trajno opredijeljen za promociju japanske kulture i naslijeđa, te tim koncertom produžava taj poseban segment djelovanja.

Direktorica JTI za BiH Sandra Kassalo-Fazlić kaže da je ta kompanija ponosna jer je dio događaja na kojem će se "Ondekoza" bubnjari predstaviti publici u Sarajevu.

''Tim koncertom dajemo poticaj međukulturnoj razmjeni u periodu kad obilježavamo dvadeset godina bilateralnih odnosa Japana i naše države'', naglasila je.

Japan Tobacco International ranije je podržao koncerte i drugih japanskih umjetnika kao što su Gocoo bubnjari, tradicionalna Wariki grupa, te prije dvije godine koncert pijanistice Fujiko Hemming.

Koncert će biti realiziran u okviru europske turneje tih glazbenika iz Japana.

Kopirati
Drag cursor here to close