Prvi put

Izložbom i izvedbama predstava započeo trodnevni festival Korzo

Kultura / Flash | 20. 09. 2014. u 06:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak predvečer postavkom izložbe fotografija TRANSvRZA u prostorijama MTM-a započeo je festival 'Korzo' koji dočarava pojedince iz prosvjeda koji su se dogodili u veljači.

Kako je autor Muamer Salihović istaknuo, pošto pojedini ljudi (među kojima ima doktora znanosti, magistara, studenata, liječnika i drugih) nisu željeli da im se vide lica na fotografijama, autor je koristio i Photoshop kako bi dočarao jedan dio likova iz prosvjeda.

Festival je nastavljen dokumentarnom predstavom 'Unutrašnji Mostar' koja je nastala u suradnji Totem-Center Theatre Laba iz ukrajinskog grada Kherson, Mostarskog teatra mladih i Umjetničke rezidencije EEPAP (Eastern European Performing Arts Platform).

Potom je na Maloj sceni HNK odigrana predstava 'Džepovi puni kamenja' u izvedbi glumaca SARTR-a. To je priča o dvojici statista koji se upoznaju dok statiraju na snimanju velikog holivudskog filma u malom selu u Irskoj. Predstava savršeno suprotstavlja umjetnost i život u tragikomičnom miksu.

U subotu od 18 sati, na sceni u potkrovlju Mostarskog teatra mladih, Mostarski teatar mladih izvest će predstavu 'Sedam uzdaha', dokumentarnu monodramu nastalu prema tekstovima knjige 'Ženska strana rata'. Glumica Mireala Mijačnk Kordić tumači sedam različitih likova žena koje su preživjele tragične sudbine u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U 20 sati, na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, kazalište 'Kosztolanyi Dezső' - Ansambl Andraša Urbana iz Subotica izvest će predstavu 'Marta Bereš One-Girl Show'.

U nedjelju, 21. rujna, posljednjeg dana, na programu su još dvije predstave. U 18 sati, na sceni Mostarskog teatra mladih, riječka 'Posve moguća družina' gostuje s predstavom 'Sezona kiselih krastavaca'.

Festival završava predstavom Gledališča Glej iz Ljubljane 'Janezova pasija', koja će biti izvedena na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, u 20 sati. Cijena ulaznice za pojedinačnu predstavu iznosi 5 maraka za učenike i studente, a 10 za ostale građane.

Kopirati
Drag cursor here to close