Sarajevo, 14.9.2017.

Izložba Waste is Taste

Lifestyle / Moda | 12. 09. 2017. u 10:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što mladi dizajneri mogu proizvesti kreativnom reciklažom od nerazgradivog otpada možete pogledati u četvrtak, 14.09.2017 gdje će se predstaviti radovi učesnica ovogodišnjeg Waste is Taste programa u Historijskom muzeju u Sarajevu, sa otvorenjem u 19:00 sati.

Na izložbi ćete imati priliku pogledati modne kreacije Maje Modrijan iz Slovenije, Laile Mušić iz Bihaća, i rad učenica Adne Brkić i Nedžmine Čomor koje će predstaviti Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu. Na izložbi će biti predstavljen i nakit od recikliranih materijala Grozdane Bradvice iz Čapljine i Sanje Lazar iz Sarajeva.

Našim učesnicama koje su izradile odjevne predmete će biti uručene nagrade-skulpture koje je uradila Dalila Manso, akademska skulptorica iz Sarajeva, a prvo mjesto će nagraditi naš partner projekta Courtyard by Marriott, Sarajevo.

Nakon izložbe bit će upriličen koktel sa live actom DrumJay-a, na Waste is Taste bubnjevima koji su dizajnirani od starih odbačenih predmeta.

Projekat realiziran uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta

Partneri projekta: Courtyard by Marriott Sarajevo i Historijski muzej BiH

Sponzori: Eko život i Gelender.

Sve detaljnije informacije o konkursu pronađite na našim facebook stranicama:
https://www.facebook.com/wasteistaste
https://www.facebook.com/kultart.BiH/

Dodatne informacije o događaju tražite putem e-mail adrese [email protected], [email protected] ili na broj telefona +387 61 345 025.

Kopirati
Drag cursor here to close