Ljepotica iz Leenanea

I HNK Mostar obilježava Noć teatra

Kultura / Kazalište | 13. 11. 2014. u 11:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije Noć teatra 2014., koja se tradicionalno održava u mjesecu studenom, u subotu 15. studenog u 20 sati HNK Mostar će izvesti predstavu 'Ljepotica iz Leenanea' autora Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.
Scenograf predstave je Matko Vekić, kostimografkinja Mirta Vekić, a autor glazbe je Andrijan Zovko.

Noć teatra u BiH održava se kao dio šire kulturne manifestacije 'Europska noć teatra' koja se organizira s ciljem približavanja teatra publici. Ove godine manifestacija se održava u 153 europska grada. U našoj zemlji manifestaciju Noć teatra podržalo je sedam gradova i 15 teatarskih kuća.

Koordinator projekta je Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

Primarna ideja Noći teatra je dati posjetiteljima priliku upoznavanja kazališta iz druge vizure, odlaskom iza scene, u prostorije kazališta u koje publika inače nema pristup, upoznati ih s načinom njegovog funkcioniranja, pozvati ih na otvoreni dijalog, diskusiju, pozvati ih na nove izvedbe i okrugle stolove, te jednostavno otvoriti komunikaciju na svim nivoima.

Cilj manifestacije je također poboljšavanje međuteatarske suradnje i umrežavanje bosanskohercegovačkih kazališta. Ulaz na predstavu je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close