4. izložba

HKD "Napredak" Mostar organizirao izložbu dječjih radova i prigodnu svečanost

Kultura / Flash | 15. 06. 2016. u 18:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom završetka školske godine, večeras je u Napretkovom domu u Mostaru upriličena i prigodna svečanost na kojoj su se predstavili mladi glazbenici na klaviru, gitari i violini, a program su obogatiti i Ženska klapa "Bura", Sanda Pandža, ŠPK "Erigo" te članice KUD-a "Sveti Ante"

Uz to, također u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Mostar, večeras je u Galeriji kraljice Katarine Kosače priređena 4. izložba likovnih radova sudionika radionice crtanja i slikanja za djecu.

Riječ je o radovima u raznim likovnim tehnikama koje su stvarali polaznici Škole crtanja i slikanja u prostorijama HKD-a "Napredak" pod stručnim vodstvom akademskih slikara i grafičara Mirjane i Marija Naletilića.

Po riječima predsjednika HKD-a "Napredak" Mostar, fra Andrije Nikića, na izložbi je predstavljeno oko 400 likovnih radova koje je izradilo trideset šestoro djece koji su ove školske godine usavršavali svoje talente u Školi crtanja i slikanja.

Kazao je kako mu je posebno drago što su djeca prepoznala da u potezima, u crtama i slikama vide sebe, da izražavaju svoje osjećaje, svoja čulstva te da se na taj način dokazuju, a svoje osjećaje prenose na papir.

''Ovo su njihove uspomene i ja se nadam da su nam željeli poručiti: "Mi smo vaša budućnost", aglasio je fra Andrija.

Izložba će ostati otvorena sljedeća dva tjedna..

Kopirati
Drag cursor here to close